lördag 15 mars 2014

Risröra med kyckling

Känns som dagarna springer iväg just nu, full rulle hela tiden. Men det är skönt att det känns som det är vår i luften, om än bara för korta stunder än så länge. Det gör att man orkar med lite mer på dagarna.
Dagens inlägg är ett recept på en jättegod risröra som Katja och jag åt till lunch i veckan.


Detta behöver du till två portioner:
0,5 grillad kyckling eller 2 tillagade kyckling filéer i strimlor
1 kyckling buljongtärning
5 dl vatten
1 rödlök
1 solo vitlök
2 dl avorioris
0,25-0,5 dl riven parmesan (tänk på att parmesan är salt, så smaka av)
1 mozzarellaost
1 ask med små tomater
3 små paprikor eller 0,5 vanlig paprika
Curry
Salt
Peppar


Börja med att värma vattnet och buljongen i en kastrull. Håll buljongen varm. Hacka sedan vitlöken och rödlöken.

Smält fett i en kastrull. Lägg i löken och värm dem tills de är mjuka. Har ni lyckats ta den starkaste rödlöken from hell! som gör att ni aldrig slutar gråta efter ni har hackat den, kan ni lägga i en nypa strösocker eller en droppe honung i kastrullen så blir löken lite mildare. Gråter nästan bara av tanken på denna starka rödlök, den måste ha varit muterad..


Häll sedan i riset..

..och curryn. Massa curry ska det vara! ;)

När riset börjar bli lätt genomskinligt häller du i lite buljong. Ta bara lite åt gången, ca 0,5 dl. Rör om då och då så inte riset fastnar i botten. Tillför mer vätska allt eftersom det kokar bort.

Medan du kokar riset hackar du paprikan och delar tomaterna i klyftor.

Riv mozzarellan i strimlor. När riset har det motståndet du vill ha rör du ner osten.

Sen i med kycklingen..

.. och grönsakerna. Värm allt och smaka av med salt och peppar.

Servera och njut! Ser kanske inte så roligt ut, men smaka. Det blir jättegott! :)

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar