söndag 7 september 2014

Fisksoppa

Denna fisksoppa är en favorit. Den går att komponera hur man vill eftersom alla får plocka ihop sina tillbehör själva. Vi brukar ibland byta ut fisken mot kyckling och den blir minst lika god då.

Du behöver:
400 gram fisk (du kan ta de sorterna du gillar bäst själv)
3 kuber Findus Asian spices
1,5-2 cm ingefära
7 klyftor vitlök
2 salladslökar
1 msk olja
1 krm spiskummin
1 krm gurkmeja 
1 fiskbuljongtärning
1 skvätt citronsaft
2 liter vatten
0,5 paprika
1-2 morötter
3 tomater
2 kokta ägg
100 gram risnudlar
Chili flakes efter smak


Börja med att koka upp vatten så att de precis kommer att täcka fisken, lägg i en kub Asian spices. När vattnet kokar lägger du i fisken och tar bort kastrullen från värmen. Låt stå medan du fortsätter med resten av soppan.


Mortla ihop ingefära och vitlök. Skiva sedan en av salladslökarna.



Värm på olja i en kastrull och värm på vitlöken, ingefäran och salladslöken tills den är mjuk.


Häll i kryddorna och låt dem värmas på någon minut.

Häll sen på vatten, buljongtärning, två kuber asian spices och citronsaft. Låt allt koka upp, lägg i en sil och koka nudlarna i den. När pastan är färdigkokt skölj den under kallt vatten.


Skär upp tillbehören och lägg i fiskbitarna i soppan.


Sen är det bara att plocka ihop de tillbehören man vill ha, och hälla den varma soppan över.

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar