fredag 7 februari 2014

Pannbiff i panna

Om ni inte redan har förstått det tycker vi om när saker går smidigt att laga. Detta receptet är ett exempel på sådan mat, det är bara att steka löken och blanda ihop färsen. Sen in i ugnen med alltihopa. Denna rätt serverade vi senast vi hade familjemiddag tillsammans med kokt potatis och gräddsås. Tycker du om lök så kan du helt klart ta en extra lök eller två, GottGott! :)

Ingredienser:
1 kg blandfärs
200 g färskost med smak av vitlök och örter
1,5 mozzarella (du kan ta en eller två, men vi hade en halv över)
2 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 ägg
1 msk wc sås
5-6 droppar Tabasco
2 gula lökar
2 nypor strösocker
Forest blend
BBQ & grill mesquite
Salt och peppar

ugn 175 grader
Börja med att blanda ströbröd och mjölk. Ställ sedan blandningen åt sidan.

Halvera och skiva lökarna. Smält fett i en stekgryta, och lägg i löken. Stek löken på medelhög värme. När löken börjar bli mjuk strö över två nypor socker och fortsätt steka löken tills den blir gyllenbrun.


Under tiden blandar du köttfärsen med ströbrödsblandningen, färskosten, worcestershiresås och kryddor.Om du vill kan du steka en liten bit av köttfärsblandningen och smaka av köttfärsen.


Hacka sen mozzarellan i tärningar..

.. och blanda in den i köttfärsen.

Tryck ut köttfärsen i stekgrytan över den stekta löken och ställ grytan mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills köttfärsen är genomstekt.

Servera lämpligen med kokt potatis och sås.
/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar