Ingredienser:
2 dl mjölk
1,5 dl strösocker
1,5 dl kokosflingor
2 msk vaniljsocker + 4 msk som ska blandas med färskosten
0,5 krm salt
1 ägg
2 dl laktosfri mjölk
1 dl laktosfri creme fraiche
30 gram laktosfritt smör
200 gram laktosfri färskost
1 msk flytande honung
350 gram frysta körsbär
ugn 175 grader
Börja med att blanda smör och socker i skål.
Blanda sedan ner mjölet.
Fortsätt med bakpulver, vaniljsocker, salt och kokos.
I med creme fraichen, det kommer bli klumpigt. Så ingen fara om den inte blir utblandat helt.
Vispa i ägget, det kommer bli klumpar. Mer oroa dig inte.
Nu ska vi ta tag i klumparna. Vispa ner en dl mjölk åt gången. Vispa tills smeten är jämn.
Ställ smeten åt sidan. I en separat skål blandar du ihop färskosten, honung och vaniljsockret. Bröa en springform med kokosflingor.
Häll smeten i formen.
Toppa formen med körsbären.
Titta så fint! ;)
Klicka sen ut färskosten över kakan. Ställ sen in kakan mitt i ugnen, 50-55 minuter eller tills den känns genomgräddad med en provsticka. Du kan behöva sätta aluminiumfolie över formen om kakan börjar få färg tidigt.
Såhär fin blir kakan när den är gräddad.
Servera kakan som den är eller med lättvispad laktosfri grädde och vaniljsocker.
/Petra & Katja
Gud så god den ser ut!! =)
SvaraRaderaTack snälla Marie :) Denna kakan blev verkligen en hit här hemma.
SvaraRadera