torsdag 20 mars 2014

Frukostpizza!

Självklart tar vi oss tid och är med i söta sakers utmaning denna månaden med. Temat var morgon, det tog inte lång tid för oss att bestämma oss för att göra en frukostpizza. Något vi har haft i tankarna ett par månader nu, resultatet? Helt underbart! Även om det känns lite konstigt med pizza till frukost.. Gör ordning pizzadegen kvällen innan och låt den jäsa i kylskåpet under natten.

Receptet på vår pizzadeg hittar du här.

Detta behöver du till två pizzor:
En sats pizzadeg
140 gram bacon
5-6 stycken ägg
1-2 vårlökar
1 mozzarella ost
ca 0,25 dl riven parmesanost
250 gram småtomater
några basilikablad
svartpeppar

Ugn 200 grader

Tag först ut degen från kylskåpet och dela upp degen i två pajformar. Täck sen över formarna och låt dem stå fram i 30 minuter.

Skiva under tiden alla tomaterna.

Fundera sen på om du kanske inte ska sätta upp luggen på hunden.. ;)


Skiva baconet och stek den tills det nästan är knaperstekt.

Riv sönder mozzarellan.

Fördela mozzarellan och tomaterna över pizzabottnarna.

Riv över parmesan, ta mycket!

Ställ sen in pizzan mitt i ugnen 20-25 minuter. Osten ska börja få lite färg när du tar ut den.

Ta ut formen och knäck över äggen. Strö sen på bacon och skivad vårlök. Tag några varv med pepparkvarnen och ställ in plåten mitt i ugnen igen ca 12-15 minuter eller tills äggen har den konsistensen du föredrar.

Avsluta med att riva över några basilikablad. Titta så fint det blir när det är klart.

Dela upp och servera gärna med några droppar Tabasco.

/Katja & Petra

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott det där! Lite för meckigt för en frukost för min del, men perfekt till lunch!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla, den är lika god till lunch med som tur var ;) /Petra

    SvaraRadera