Receptet på vår pizzadeg hittar du här.
Detta behöver du till två pizzor:
En sats pizzadeg
140 gram bacon
5-6 stycken ägg
1-2 vårlökar
1 mozzarella ost
ca 0,25 dl riven parmesanost
250 gram småtomater
några basilikablad
svartpeppar
Ugn 200 grader
Tag först ut degen från kylskåpet och dela upp degen i två pajformar. Täck sen över formarna och låt dem stå fram i 30 minuter.
Skiva under tiden alla tomaterna.
Fundera sen på om du kanske inte ska sätta upp luggen på hunden.. ;)
Skiva baconet och stek den tills det nästan är knaperstekt.
Riv sönder mozzarellan.
Fördela mozzarellan och tomaterna över pizzabottnarna.
Riv över parmesan, ta mycket!
Ställ sen in pizzan mitt i ugnen 20-25 minuter. Osten ska börja få lite färg när du tar ut den.
Ta ut formen och knäck över äggen. Strö sen på bacon och skivad vårlök. Tag några varv med pepparkvarnen och ställ in plåten mitt i ugnen igen ca 12-15 minuter eller tills äggen har den konsistensen du föredrar.
Avsluta med att riva över några basilikablad. Titta så fint det blir när det är klart.
Dela upp och servera gärna med några droppar Tabasco.
/Katja & Petra
Låter väldigt gott det där! Lite för meckigt för en frukost för min del, men perfekt till lunch!
SvaraRaderaTack snälla, den är lika god till lunch med som tur var ;) /Petra
SvaraRadera