Du behöver till 6 bollar:
6 st hårdkokta skalade ägg
2 st okokta ägg
70 gram spenat
2 dl riven parmesan
4 portioner risotto efter egensmak (vi gjorde en enkel med bara buljong, lök och svartpeppar)
3 dl ströbröd
3 dl panko
salt och peppar
Börja med att köra spenaten i en mixer.
Sådär..
Blanda spenaten med risotton och smaka av med salt och peppar.
Nu behöver du två skålar till. Vispa ihop äggen i ena skålen och i den tredje blandar du ihop ströbröd, panko och parmesan.
Börja med att ta lite risotto i ena handen.
Lägg ett ägg i risotton och täck sedan ägget med mer risotto. Forma till en boll.
Rulla bollen i äggsmeten.
Rulla sen bollen i ströbrödsblandningen.
Fritera bollar tills de är gyllenbruna.
Servera bollarna med sallad, creme fraiche och sweet chilisås.
Titta så fint det blir när bollarna delas! :)
/Katja & Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar