tisdag 7 oktober 2014

Risottobollar med spenat och ägg

Idag får du ett recept på risottobollar. Denna rätt är perfekt när du har fått över risottorester eller bara vill äta något gott. Vi valde att laga denna rätt i veckan eftersom vi har införskaffat en fritös, i vanliga fall brukar vi steka dessa bollar.


Du behöver till 6 bollar:
6 st hårdkokta skalade ägg
2 st okokta ägg
70 gram spenat
2 dl riven parmesan
4 portioner risotto efter egensmak (vi gjorde en enkel med bara buljong, lök och svartpeppar)
3 dl ströbröd
3 dl panko
salt och peppar

Börja med att köra spenaten i en mixer.


Sådär..

 Blanda spenaten med risotton och smaka av med salt och peppar.

Nu behöver du två skålar till. Vispa ihop äggen i ena skålen och i den tredje blandar du ihop ströbröd, panko och parmesan.

Börja med att ta lite risotto i ena handen.

Lägg ett ägg i risotton och täck sedan ägget med mer risotto. Forma till en boll.

Rulla bollen i äggsmeten.

Rulla sen bollen i ströbrödsblandningen.

Fritera bollar tills de är gyllenbruna.

Servera bollarna med sallad, creme fraiche och sweet chilisås.

Titta så fint det blir när bollarna delas! :)

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar