måndag 7 april 2014

Ananas och kokoskaka

Idag bjuder vi på första delen av våran påsktårta. Detta receptet är på bottnarna, men självklart går kakan att äta som den är med. Vi prövade att använda en ananas som ligger i en kokossyrup (bild nedan). Men det går lika bra att använda vanliga ananas.


Till en kaka (två bottnar) behöver du:
4 ägg
4,5 dl socker
1 vaniljstång
2,5 dl vätska, det som finns i  ananaskonserven och resten mjölk
0,5 dl flyttande smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl kokosflingor
235 gram ananas kokossyrup 

ugn 175 grader


Börja med att knäcka äggen i en hushållsassisten, och vispa dem i ca fem minuter. Du kan självklart vispa för hand med. Men vi valde att göra den i maskinen.

När äggen ser ut så här har du vispat klart.

I med sockret och vispa runt det en stund med.

Sen i med bakpulvret och saltet. Vispa lite till.

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, och blanda ner dem i smeten.

Mät upp saften från ananaskonserven, och tillsätt sen mjölk så det totalt blir 2,5 dl vätska. Blanda det med resten av smeten och tillsätt även smöret. Så här ser föressten konserven ut som vi har använt.

Nu blandar du i mjölet.

Sist men inte minst blandar du i kokosflingorna.

Smöra en form och bröa den med kokosflingor och lägg ner anansbitarna.

Häll i smeten i formen och ställ sen in den i ugnen. Efter 50 minuter täcker du form med aluminiumfolie och sänker värmen till 150 grader.

Så här fin blir kakan efter den har varit i ugnen. I nästa inlägg ska den förvandlas till en påsktårta.

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar