onsdag 2 april 2014

Äppelugnspannkaka

Nu har ugnen fått visa vad den går för. Resultatet blev bra, ugnen fick helt klart godkänt. Ni undrar säkert hur ugnspannkakan blev med. Den blev helt underbart god! ni måste verkligen pröva den.

 
 Detta behöver ni:
25 gram fast smör
0,5+0,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk bakpulver
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
3 äpplen
3-4 msk flyttande smör
minst 4 msk rörsocker

ugn 200 grader

 Börja med att blanda ihop 0,5 dl socker och smöret. Visst kan du smälta smöret om du känner för det. Vi är lata och det kommer ju ändå smälta i ugnen.

Häll sen i vaniljsocker och bakpulver.

Plus en nypa salt.

Sist men inte minst mjölet. Blanda ihop allt.

Sen blandar du i mjölken, lite åt gången så det inte blir klumpar.

Knäck äggen och blanda ihop dem med smeten. Ställ skålen åt sida.

Dela och kärna ur äpplen. Föredrar du så kan du även skala dem.

Dela sen äpplena i bitar och lägg dem i en påse. Häll i 0,5 dl socker och knyt påsen. Skaka sen runt sockret.

Häll ut smeten i en form och strö över äpplena. Vi har bakplåtspapper i botten av formen så det inte fastnar. Ställ in formen mitt i ugnen 15 minuter.

Ta sen ut formen, häll över smör.

Häll över rörsocker. Du kan ta mycket mer än vad som står i ingredienslistan, men annars ta åtminstone det som det står. Ställ in formen mitt i ugnen igen i 15 minuter, eller tills ugnspannkakan har fin färg.
Här ser ni även en fin gest till fotografen.... Nee, vi var inte så sura på varandra ännu, det är såhär vi visar varandra kärlek.

Servera och njut. Vill du lyxa till det blanda ihop naturell färskost med lite honung och kanel.

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar