söndag 13 april 2014

Påsktårta

Idag blir det ett långt inlägg. Så jag håller inledningen kort, här ska ni få avslutningen på påsktårtan. Först får ni en beskrivning på hur ni gör marängen som ska ligga på toppen, sen bildbeskrivning på monteringen.

Till marängen, behöver du:
9 ägg
3 msk vaniljsocker
1 tsk vatten
1 tsk ättika 24%
4 dl socker

Börja med att ställa ugnen på 225 grader fortsätt sedan med att knäcka äggen och samla upp vitan.

Vispa sen äggvita, ättika, vatten och vaniljsocker tills den blir fluffig.

Fortsätt vispa och tillsätt socker lite åt gången. Vispa tills marängen blir fast och ser ut såhär.

Rita upp en mall som är så stor som formen du har använt till din tårtbotten. Jag gjorde en tabbe och målade efter min springform när den var öppen. Resultatet.. För stor maräng, så kan det gå..
Ställ in plåten med marängen mitt i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Tillaga i 80 minuter. Ta sedan ut den och låt den svalna.


Påsktårta:
Du behöver:
1 ananaskaka med kokos (recept) eller vanlig sockerkaka
1 sats smörkräm med kokos (recept nedan)
1 sats smörkräm med vanilj (recept nedan)
250 gram blåbär
400 gram jordgubbar
ca 2 dl påskgodis

smörkräm med kokos:
100 gram smör
1,5 msk citronsaft
3 dl florsocker
2 dl kokosflingor

smörkräm med vanilj:
200 g smör
3 msk vaniljsocker
0,5 msk citronsaft
2 msk mjölk
4 dl florsocker

Blanda ingredienserna till smörkrämerna väl i en hushållsassistent.Tycker du de blir för fasta kan du tillsätta lite mjölk eller mer citronsaft.

Skär bort toppen och botten på kakan, dela den sen i mitten så att du får två bottnar.

På den nedre botten brer du över vaniljsmörkrämen. Spara lite till den översta bottnen.

Skiva några jordgubbar och strö över.

Lägg på nästa botten och strö över kokossmörkrämen och några blåbär.

Toppa med sedan med bär och godis.

Det gjorde inget att marängen blev för stor. God blev tårtan ändå! 
/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar