onsdag 16 april 2014

Pastasås med salami

I måndags förberedde vi några matlådor till veckan. Pastasåser brukar vara en favorit vid sådana tillfällen. Denna har vi massa lök och tomater i plus en god salami. Vill du göra rätten vegetarisk så uteslut salamin, men tillsätt bara lite mer salt eller buljong eftersom du går miste om sälta.

Till 3-4 portioner behöver du inhandla:
2 vårlökar
1/3 purjolök
30 gram gräslök
1 solovitlök
200 gram salami
2 matsked honung
1 grönsaksbuljong
500 gram småtomater
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 10 varv pasta rossa krydda
3 kryddmått pasta basilico
1 nypa tomatsalta (eller örtsalt/vanligt salt)
Svartpeppar efter eget tycke
3 morötter
1 bukett broccoli

Börja med att skära upp alla grönsaker och salamin. Välj själv vilken storlek du vill, men tomaterna räcker att du bara delar en gång på mitten.

Börja med att steka all lök utom gräslöken mjuk.

I med salamin och låt den svettas med några minuter.

Nu kan du röra i gräslöken..


..Tomater och buljong.

Får inte glömma av honugen!

Sist i med kryddorna, låt sedan allt stå och småputtra i ca 20 minuter.

När det har puttrat klart blandar du i matlagningsgrädden.

Blanda ner de sista grönsakerna. Värm bara på dem någon minut så de fortfarande är knapriga.

Servera med pasta, på tallrik eller i matlåda.

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar