lördag 5 april 2014

Flygande Jakob

Efter att ha tryckt i oss hämtmat veckan innan så blev vi nu i veckan sugna på flygande Jakob.

Våran variant är inte riktigt som originalreceptet, men minst lika god ändå! Några drag har vi dock kvar från denna 70-talist, det går verkligen inte att utesluta bananen. Vi gjorde lite extra mat, för att pröva om min lasagneform fick plats i ugnen. Det fick den, maten som blir över passar perfekt i matlådan.
Så varför inte damma av en klassiker nu i veckan som kommer?



Detta behöver du till 5-6 portioner:
4 portioner kokt ris
140 gram bacon
900 gram kycklingfilé
1 gul lök
4 dl matlagningsgrädde
2 dl chilisås
några varv av chicken steak kryddan
1,5-2 tsk mango curry krydda eller annan curry (mängden kan variera beroende på hur stark curry du använder)
0,5 st köttbuljong
2 dl riven ost
2 bananer
jordnötter

ugn 275 grader

Stek först baconet, ställ det sen åt sidan. Stek sedan kycklingen i samma panna, tillsätt fett om det behövs. Lägg det kokta riset i botten på en ugnsform. När kycklingfiléerna är klara dela dem på mitten och dela sen varje halva i fyra bitar och lägg dem på riset. Så som vi visar lite smått pedagogiskt ovan. Kör slutligen några varv med pepparkvarnen över kycklingen. Hacka löken och stek den mjuk i samma gryta som baconen och kycklingen.


Koka ihop såsen, genom att blanda ihop löken med matlagningsgrädde, chilisås, kryddor och buljong. Häll sen såsen över kycklingen och riset.

Strö osten över formen.

Strimla baconen och sprid ut den i formen med. Ställ sedan in allt mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills osten har fått fin färg.

GottGott!

Servera med skivad banan och jordnötter. Sallad är också ett måste att servera till.

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar