måndag 6 januari 2014

Köttgryta

Jag tycker det är smidigt med grytor. Bara låta allt stå och koka ihop och sen får jag en jättegod gryta till middag. Som dessutom nästa är godare dagen efter i matlådan. Dagens recept är ett storkok som får smak av paprika och tomat räcker åtminstone till 6 portioner.

Detta behöver du:
1 kg fläskkarré
1 stor gul lök
2 solovitlökar
1 tsk lökpulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 paprika
500 gram pastasås (egen gjord eller färdig)
250 gram vatten
1 konserv körsbärstomater
2 krm chipotle paste
1 msk äppelcidervinäger 
5-6 droppar tabasco
1 köttbuljongtärning
salt och peppar
3 morötter

Tärna köttet och bryn i fett. Ta bara lite kött åt gången.

Medan du bryner köttet hacka löken och vitlöken grovt.

 När köttet är klart, stek löken 3-4 i samma gryta som köttet. Lägg sen tillbaka köttet i grytan igen.

Salta och peppra, tillsätt sen lökpulver och paprikapulver. 

 Tärna paprikan och släng ner den i grytan med.

Slutligen häller du i denna långa listan av ingredienser: pastasås, vatten, konserverade tomater, äppelcidervinäger, tabasco, chipotle paste och buljongtärningen.
Nu låter du grytan stå och småbubbla i ca 1,5-2 timmar, beroende på hur stora tärningar du har delat köttet i. Grytan är klar när köttet är mört.

När grytan har kokat klart hacka morötterna och tillsätt dem till grytan.

Servera! Grytan passar även bra med potatis och pasta.

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar