Till kakan behöver du detta:
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
5 bananer
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk smör
150 gram nougat
50 gram vitchoklad
Ugn 175 grader
Börja med att vispa ihop ägg och socker.
Vispa sen ner bananerna. Är de lika mogna som våra behöver du inte dela dem innan, men är de inte det dela dem lite innan du vispar ner dem.
Sen ner med vetemjöl och bakpulver. Vispa tills det har blandat sig.
Blanda i mjölken.
Dela nougaten och chokladen i småbitar.
Blanda ner hackat tillsammans med smöret i smeten.
Smöra och bröa en springform med ströbröd. Ställ formen mitt i ugnen 60-80 min eller tills den inte längre känns så blöt när du känner med en provsticka. OBS! Kakan är rätt blöt, så lite fuktig kommer den kännas även när den är klar.
Låt sen kakan svalna.
Vitchokladglasyr:
100 gram smör
100 gram vitchoklad
4-5 dl florsocker
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Vispa sen ihop 4 dl florsocker med smöret.
Vispa ner den smälta chokladen i smörblandningen.
Vispa tills glasyren ser ut såhär. Går inte glasyren ihop tillsätt lite av florsockret.
Sprid ut glasyren över kakan.
Servera och njut!
/Petra & Katja
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar