söndag 12 januari 2014

Lyxig banankaka med glasyr

Vad kallt det blev idag! Efter att ha varit ute och fryst med hudarna, tyckte vi att vi behövde unna oss något gott. Så idag bjuder vi på ett recept på en riktigt lyxig banankaka med vitchokladglasyr. Utöver bananer innehåller kakan vitchoklad och nougat. En riktig skafferirensning blev det alltså. Denna kaka blir riktigt saftig eftersom det är så många bananer i de.



Till kakan behöver du detta:
4 ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
5 bananer
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk smör
150 gram nougat
50 gram  vitchoklad


Ugn 175 grader

Börja med att vispa ihop ägg och socker.

 Vispa sen ner bananerna. Är de lika mogna som våra behöver du inte dela dem innan, men är de inte det dela dem lite innan du vispar ner dem.

Sen ner med vetemjöl och bakpulver. Vispa tills det har blandat sig.
 Blanda i mjölken.

Dela nougaten och chokladen i småbitar.

Blanda ner hackat tillsammans med smöret i smeten.

Smöra och bröa en springform med ströbröd. Ställ formen mitt i ugnen 60-80 min eller tills den inte längre känns så blöt när du känner med en provsticka. OBS! Kakan är rätt blöt, så lite fuktig kommer den kännas även när den är klar.
Låt sen kakan svalna.

Vitchokladglasyr:


100 gram smör
100 gram vitchoklad
4-5 dl florsocker

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Vispa sen ihop 4 dl florsocker med smöret.

Vispa ner den smälta chokladen i smörblandningen.
Vispa tills glasyren ser ut såhär. Går inte glasyren ihop tillsätt lite av florsockret.

Sprid ut glasyren över kakan.
 Servera och njut!
/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar