torsdag 9 januari 2014

Tonfiskröra

Ni får ursäkta att inläggen har kommit lite glest. För tillfället är det mycket jobb och en halvan av oss har åkt på en liten förkylning. Men oroa er inte vi planerar de kommande inläggen för fullt just nu. Tills dess bjuder vi på denna jättegoda tonfiskröra. Den passar perfekt till bakpotatisen, fyllning i smörgåstårta eller på smörgåsen.

 
Detta behöver du:
0,5 rödlök
2 st hårdkokta ägg
1 morot
140 g tonfisk i vatten, avrunnen.
2 dl cremé fraiche
1 msk majonäs
1 dl riven ost
2-3 droppar tabasco
1 krm lökpulver
salt & peppar

Hacka rödlök och ägg grovt. Riv en morot grovt. Blanda sen ihop alla ingredienserna. Svårare än så blir det inte :)
Serverar du röran till bakpotatis som vi gjorde räcker den till 2-3 potatis beroende på hur mycket röra du vill ha.

/Katja & Petra

2 kommentarer:

  1. Åhh vad gott det ser ut! Hur brukar ni göra med bakpotatisen? Jag brukar köra min i mikron. //Erika E

    SvaraRadera
  2. Hej Erika! Vi brukar göra som du köra dem i mikron. Men brukar även köra dem i ugnen en stund på slutet så skinnet blir krispigt. Har vi tillräckligt med tid kör vi potatisarna bara i ugnen.

    SvaraRadera