torsdag 30 januari 2014

Smörgås x tre

Nu var det ett tag sedan senaste inlägget igen, sjukdomar, jobb och pluggande har tyvärr tagit tid från bloggandet. Men nu har vi landat igen och bjuder Er på tre supergoda varma smörgåsar som vi gjorde för några dagar sedan.

Dessa ingredienser använde vi till tre olika smörgåsar:

3 st ciabattabröd
ost
mozzarella
brie
pepparsalami
grillad kyckling
babyspenat
broccoli
körsbärstomater
rödlök
salt & peppar
curry


 Börja med att dela bröden. Lägg sedan på ett lager med ost och toppa med några spenatblad på underdelarna. Såhär långt är det igen skillnad på smörgåsarna men från och med nu så kommer vi bygga ihop tre olika.


Nu är det dags för ännu ett lager med ost. På de första river vi lite mozzarella, den andra får ett lager med brie och den tredje får ännu ett lager ost Man kan aldrig ha för mycket ost ;) 


På mozzarellan lägger du ett lager med skivad broccoli. På brien ska det vara ett lager med pepparsalami (mycket blir supergod sälta) och på den tredje med som har två lager hårdost sprider du ut grillad kyckling. 


Skiva rödlöken och körsbärstomaterna. De två första smörgåsarna, den med broccolin och salamin lägger du på ett lager med rödlök. Krydda med salt och peppar men du behöver inte salta på smörgåsen med salamin på, kan bli lite väl salt. Krydda även med curryn på broccoli och kycklingssmörgåsen. Sprid ut tomat skivorna.


Avsluta med ett lager ost på alla tre smörgåsarna. Sätt på locket och grilla dem i en smörgåsgrill tills osten börjar smälta. 


 Här är resultatet :) En grillad smörgås med krispig broccoli och trådig mozzarela. Mozzarella med salami är en jättebra smakkombination som smakar så gott och avslutningsvis en klassiker, kyckling med massvis med ost.
 
 /Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar