fredag 3 januari 2014

Pastasås med bacon

Nu börjar vardagen komma ikapp efter alla storhelger, rätt så skönt att man får in rutinerna igen. Idag bjuder vi på en bacongryta som är en bra vardagsrätt som fungerar fint att ha med sig i lunchlådan dagen efter om det skulle bli något kvar. 


Ingredienser:

120 gram bacon
1 lök
1 solovitlök
2 tomater
1/2 paprika
2 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 buljontärning
4 msk chilisås
6 små morötter eller 2 stora 
pasta rosso
salt & peppar
paprikapulver

Börja med att dela baconen i mindre bitar och stek den. Under tiden som baconen fräser skala och dela löken på mitten. Skär tunna halvmåne skivor.

Gör samma sak med solovitlöken.

När baconet har stekt klart låt både löken och solovitlöken fräsa med tills löken är mjuk.

Hack under tiden tomaterna i mindre bitar

Nu är nog löken mjuk :)

Då är det dax för tomaterna att gå med i grytan. Rör runt och se till att vätskan från tomaterna löser upp allt baconfett som ligger i botten av grytan, det är ju det som ger den underbara smaken ;)

Hacka en halv paprika i mindre bitar. Om du vill ha mycket paprika så hackar du hela.

Lägg i paprika och rör runt och låt små koka i några minuter.

Tillsätt mjölet, men passa på så att det inte bränns.

Tillsätt matlagningsgrädde.

Innan du låter det koka ihop tillsätt chilisåsen och buljongen.

Medan grytan kokar skala och skär morötterna i slantar.

Tillsätt kryddorna, var försiktig med saltet. Smaka av då baconen är salt.

Sista ingrediensen i, morötterna. Låt koka några minuter.

Servera med spagetti. 
//Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar