Till en ugnspannkaka behöver du:
280 gram bacon
2 morötter
140 gram majs
15 cm purjolök
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
1 msk bakpulver
Ugn 200 grader
Börja med att dela baconen i småbitar och stek den gyllenbrun. Riv morötterna grovt och slanta purjolöken.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, lägg i baconet och fettet från stekningen.
Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver.
Vispa ner mjölken i omgångar.
Ner med äggen och vispa ihop dem med.
Nu ner med majs, purjo och morot.
Slutligen om du känner för det, mal ner lite svartpeppar. När det gäller oss slinter det ner lite (läs mycket) peppar i det mesta..
Häll smeten i formen och ställ mitt i ugnen i 25 minuter.
Servera med tärnade äpplen och lingon.
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar