tisdag 14 januari 2014

Ugnspannkaka med bacon och grönsaker

Vi tycker om att laga mat som går att ta med i matlådan. Dagens recept är just ett sådant recept. En riktigt matig ugnspannkaka. Vill du göra den vegetarisk utesluter du baconet och tillsätter 2-3 msk smör istället. Dessa ugnspannkakor fungerar lika bra att äta kalla med, så varför inte ha en vinterpicknick? :) 


Till en ugnspannkaka behöver du:
280 gram bacon
2 morötter
140 gram majs
15 cm purjolök
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
1 msk bakpulver

Ugn 200 grader

Börja med att dela baconen i småbitar och stek den gyllenbrun. Riv morötterna grovt och slanta purjolöken.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform, lägg i baconet och fettet från stekningen.
Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver.
Vispa ner mjölken i omgångar.
Ner med äggen och vispa ihop dem med.
Nu ner med majs, purjo och morot.
Slutligen om du känner för det, mal ner lite svartpeppar. När det gäller oss slinter det ner lite (läs mycket) peppar i det mesta..
Häll smeten i formen och ställ mitt i ugnen i 25 minuter.

Servera med tärnade äpplen och lingon.
/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar