tisdag 1 oktober 2013

Äppelsaft

Just nu är jag och Katja besatta av äpplen. Därför bjuder vi på ett äppelsaft recept, som dessutom inte innehåller många ingredienser. Sånt gillar vi!

Detta behöver du till ungefär 0,8 liter färdig saft:


1,5 kg Äpplen
Saft från en citron
En vaniljstång
1 dl rörsocker
och sist men inte minst 8 dl vatten (det enda som inte finns med på bilden).


Börja med att dela äpplena två gånger.


Ner i kastrullen och häll på vatten.


Dela vaniljstången lite snyggt på sniskan.


Lägg ner vaniljstången i kastrullen, och häll på citronsaften.


Låt äpplena koka under lock tills de är sönderkokta, så ska de se ut när de är klara. Det tog ungefär 20 minuter koktid.


Ta fram silduken och häll i äppelmassan (blöt duken i vatten innan du häller i saften). Låt det droppa någon timma. Vi fastnade i framför x-boxen så vår saft blev stående i nästan två timmar.


Häll i sockret, koka upp saften och häll i en ren varm flaska.


Låt saften kylas av, sen är det bara att dricka och njuta..

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar