torsdag 10 oktober 2013

Mjuk filkaka

Det har varit fullt upp i köket de senaste dagarna. Jag och Petra har bakat och lagat massor med mat, recepten kommer självklart komma ut här. Idag delar vi med oss av ett recept på en riktig mjuk och saftig filkaka. Perfekt att ha till helgfikat!
Håll utkik de närmaste dagarna, då vi kommer vissa vad ni kan tillaga med butternut squash. 

De medverkande skådespelarna i dagens recept:

75 gram smör
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl filmjölk
2 st bananer
2 st äpplen

Ugn: 200 grader



Börja med att smälta smöret, ställ det sedan åt sidan så det kyls ner. Sedan häller du socker i en skål, och knäck i äggen. Vispa tills smeten blir porös och fluffig.


 När det är klart vispa i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Du behöver inte hålla lika krampaktigt i vispen som Petra ;)


Riv och lägg ner äpplena, vi valde att inte skala de.


Skär ner bananerna, de skalade vi.



Blanda ihop och häll sedan filmjölken i skålen..





 ..och smöret, och blanda ihop smeten. Smaka sedan lite på smeten, gott eller hur? ;)


Dags för gräddning! Häll smeten i en smörad och bröad form, ställ mitt i ugnen 30-40 minuter, eller tills kakan inte längre är kladdig när du känner med en provsticka.


Servera till fikat.
Nu ska vi återgå till vårt tv-spel!

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar