lördag 5 oktober 2013

Kasslerlåda med ris och grönsaker

Kassler är så gott! I denna rätten är det en del hackande och strimlande, men det blir verkligen en jättegod sås med tomaterna och alla de andra goda grönsaker.


Kasslerlåda för 4 personer:
4 port ris
ca 500 gram rökt kassler
1 dl chilisås
190 gram vitkål (4 stora blad)
5 st tomater
1 st gul lök
1 st morot
10 cm purjolök
1 st buljongtärning
0,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk worchestire sås
0,5-1 dl vatten
2 krm vitlökssalt
Garlic & pepper krydda
Chicken & steak krydda
Salt och peppar
1 dl riven ost 

ugn: 200 grader


Börja med att koka ris till 4 personer. Dela sen kasslerbiten i 8 skivor, och stek dem i fett tills de har fått fin färg på båda sidorna.

Under tiden du steker kasslerskivorna, strimlar du vitkålen, purjolöken och löken.

Gör inte rent stekpannan efter du har stekt kasslern! Lägg ner hacket istället, då får det god smak från kasslern. Ser det torrt ut i pannan så häller du på 0,5 dl vatten och rör om.


 Under tiden du steker löken och kålen mjuk, tärnar du tomaterna.
 Lägg i tomaterna i stekpannan och häll på chilisåsen.

 

Sedan lägger du i buljongtärningen, kryddorna och matlagningsgrädden.

Låt såsen koka upp och sen stå och småputtra i 10-15 min.


Skär under tiden moroten i stavar, lägg ner i såsen och rör runt.
 Lägg det kokta riset i en ugnsform, täck med såsen, men spara lite.
Lägg på kasslerskivorna, och täck dem med resten av såsen. Toppa sen med ost. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills osten har fått fin färg.

Servera tillsammans med en sallad.

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar