måndag 7 oktober 2013

Kycklinglår i ugn

Detta är en av våra favoriträtter när det gäller smidighet. Stekgrytan sköter sig så fint i ugnen medan vi kan fixa med annat. Självklart kan du göra kycklingen i en form om du inte har någon stekgryta, det blir lika gott ändå.


Ingredienser:
4 st kycklinglår
4 st kryddstarka korvar, ta dina favoriter
0,5 st citron
10 cm purjolök
1 st solovitlök
1 st gul lök
250 gram körsbärstomater
3 msk tomatpuré
4 msk olja
8 st blad basilika
salt
peppar

Ugn 200 grader


Blanda ihop tomatpuré och olja.


Pensla kycklinglåren med tomat och oljeblandningen, lägg ner i en form eller stekgryta. Pressa över citronen.


Salta och peppra. Sedan tar du upp citronkärnan ;)


Skär korven i slantar och lägg den över kycklingen.

 

Ta sen tag i löken. Skiva allt. Den gula löken kan du dela på mitten innan du delar i skivor.


Lägg i löken i grytan, och rör runt lite så allt får olja och tomatpuré på sig. Nu ställer du in grytan i ugnen och låter den stå där i 45 min.


Strimla basilikabladen och skär snitt i tomaterna. Ta ut grytan och lägg över tomaterna och basilikan. Ställ in i ugnen och  låt den vara inne ytterligare 15 minuter. Kolla om kycklingen är klar genom att skära ett litet snitt i den djupaste delen, är köttsaften klar i färgen så är även kycklingen det.


Så här fint ser det ut i grytan när det är klart.

Dax att äta!

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar