Ingredienser:
4 st kycklinglår
4 st kryddstarka korvar, ta dina favoriter
0,5 st citron
10 cm purjolök
1 st solovitlök
1 st gul lök
250 gram körsbärstomater
3 msk tomatpuré
4 msk olja
8 st blad basilika
salt
peppar
Ugn 200 grader
Blanda ihop tomatpuré och olja.
Salta och peppra. Sedan tar du upp citronkärnan ;)
Skär korven i slantar och lägg den över kycklingen.
Ta sen tag i löken. Skiva allt. Den gula löken kan du dela på mitten innan du delar i skivor.
Lägg i löken i grytan, och rör runt lite så allt får olja och tomatpuré på sig. Nu ställer du in grytan i ugnen och låter den stå där i 45 min.
Strimla basilikabladen och skär snitt i tomaterna. Ta ut grytan och lägg över tomaterna och basilikan. Ställ in i ugnen och låt den vara inne ytterligare 15 minuter. Kolla om kycklingen är klar genom att skära ett litet snitt i den djupaste delen, är köttsaften klar i färgen så är även kycklingen det.
Så här fint ser det ut i grytan när det är klart.
Dax att äta!
/Katja & Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar