Detta behöver du till två portioner:
1 msk hallonbalsamvinäger
1 msk hallonbalsamvinäger
125 gram hallon
0,5 dl rörsocker
0,5 dl vatten
2 fikon
1 päron
Vaniljkesella till servering
Häll ner socker, balsamvinäger och hallon i en kastrull och värm på.Spara några hallon till garnering.
På bara några sekunder har du en sås som ser ut såhär.
Skala och kärna ur päronen, dela dem så du får fyra klyftor. Lägg ner dem i såsen, låt dem bubbla med 3-4 minuter. Känn av lite då och då så de inte blir för mjuka. Ta sedan upp päronen och ställ övertäckta åt sidan, så de håller sig varma.
Sila hallonsåsen ner i en kastrull. Värm på och låt den stå och bubbla tills ungefär 1/3 återstår.
Dags att ta tag i fikonen. Dela dem tvärs över två gånger, skär dock inte hela vägen igenom.
Tryck ihop fikonen i botten så öppnar de sig som en blomma. Visst blir det fint?
Nu borde såsen vara klar! Såhär la jag upp efterrätten. Det vita är kesellan, hoppa inte över den, den bryter av så fint mot de andra smakerna.
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar