onsdag 23 oktober 2013

Tomat och salami pastasås

Idag var en sån dag då vi öppnade kylskåpet hos Petra och det var rätt tomt. Men så länge vi har tomater så kan vi fixa det mesta. Det fick bli en pastasås med salami, yummie! Du kan med fördel låta såsen stå och koka en timma (eller längre, bara du häller på lite mer vätska) om du inte har bråttom, då får du bara ut mer smak. Om du inte har tid låter du den bara koka upp.

Detta behöver du till såsen:
200 gram Salami
10 blad Basilika
3 st Vitlöksklyftor
0,5 st Rödlök
1 st Bananschalottenlök
400 gram konserverade körsbärstomater
250 gram färska körsbärstomater
1 tsk honung
1 buljongtärning
1,5 msk Vetemjöl
Salt
Peppar
Några skvättar Tabasco

Ev. 300 gram spagetti att blanda ut i såsen


Vi gjorde det enkelt för oss och använde matberedare, men du kan finhacka för hand om du hellre vill. Släng ner rödlöken, schalottenlöken, vitlök och basilikablad. Mixa...

..Tills det ser ut såhär.

Smällt smör i en kastrull och lägg sedan ner hacket. Värm på det tills det blir mjukt, men det behöver inte få färg.


 Dela salamin i munsbitar. Lägg sedan ner dem i grytan, stek i 3-4 minuter.

Lägg ner tomater, honung och tabasco i mixern. Sen är det bara att mixa tills du får en slät sås.

 Rör ut mjölet i grytan.

Nu kan du hälla i tomatsåsen i grytan,  och lägg ner buljongtärningen. Rör runt tills det kokar upp. Nu har du två val, äta nu eller låt stå och bubbla. Vi valde det sista och lätt såsen stå och småbubbla i ca 1,5 timma.

Om du vill kokar du spagetti och blandar ihop med såsen. Det gjorde vi, och vi ångrar det verkligen inte  ;)

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar