Detta behöver du till såsen:
200 gram Salami
10 blad Basilika
3 st Vitlöksklyftor
0,5 st Rödlök
1 st Bananschalottenlök
400 gram konserverade körsbärstomater
250 gram färska körsbärstomater
1 tsk honung
1 buljongtärning
1,5 msk Vetemjöl
Salt
Peppar
Några skvättar Tabasco
Ev. 300 gram spagetti att blanda ut i såsen
Vi gjorde det enkelt för oss och använde matberedare, men du kan finhacka för hand om du hellre vill. Släng ner rödlöken, schalottenlöken, vitlök och basilikablad. Mixa...
..Tills det ser ut såhär.
Smällt smör i en kastrull och lägg sedan ner hacket. Värm på det tills det blir mjukt, men det behöver inte få färg.
Dela salamin i munsbitar. Lägg sedan ner dem i grytan, stek i 3-4 minuter.
Lägg ner tomater, honung och tabasco i mixern. Sen är det bara att mixa tills du får en slät sås.
Rör ut mjölet i grytan.
Om du vill kokar du spagetti och blandar ihop med såsen. Det gjorde vi, och vi ångrar det verkligen inte ;)
/Katja & Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar