Bullar tar sin tid att göra, men det är väl värt det när du är klar. Perfekt att ha i frysen när det kommer främmande eller bara trycka i sig så många som det bara går medan de är nygräddade..
Till bulldegen:
150 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
ca 15 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken. Känn så att mjölken är fingervarm, om inte värm på vätskan lite på plattan. Smula ner jästen och häll i vätskan i din hushållsassistent eller en skål.
Häll i socker, salt och vaniljsocker i skålen.
Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter (ställ inte degen kallt, då hinner den inte jäsa klart).
Till kanelfyllningen:
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
100 gram smör
Till kokosfyllningen:
0,5 dl riven kokos
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
100 gram smör
Vill du bara använda en sorts fyllning till dina bullar dubbla ingredienserna.
Blanda alla ingredienserna i en skål, och mosa ihop dem med en gaffel.
När du är klar med fyllningen kavlar du ut hälften av degen.
Låt bullarna jäsa i 30 minuter under en handduk (nu är det lagom att sätta på ugnen på 225 grader).
När bullarna har jäst klart penslar du dem med ett uppvispat ägg. Bullarna med kanelfyllning toppar du med rörsocker, och de med kokosfyllning toppar du med riven kokos. Ställ in bullarna i ugnen 7-8 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt bullarna svalna av något innan du äter dem, vi vet att det är svårt. Men försök... ;)
/Katja &Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar