söndag 27 oktober 2013

Grönsaksgryta med kyckling

Om ni undrar vad vi gör uppe nu (kl 00:30) beror det på att vår dagsplanering har brustit lite idag (rätt rejält för att vara ärliga). Så för ungefär 45 minuter sedan laddade vi ugnen med morgondagens huvudnummer i middagsbjudningen. Ni kommer få resultatet av detta längre fram. Här kommer istället receptet på en riktig höstig gryta. Den serverades här med ris, eftersom vissa delar av det här sällskapet inte tycker om potatis. Men den passar jättefint ihop med potatis också.

Till grytan behöver du:
1 kg kycklingben (täck dem med vatten och koka dem i 45 minuter tillsammans med en buljongtärning. Låt dem sen kylas ner innan du börjar med grytan).
2 st morötter
3 st kvistar selleri
1 st kålrabbi
1/2 st palsternacka
1/2 st röd paprika
1 st gul lök
10 cm purjolök
1 dl vitt matlagningsvin
1 tsk worcestershiresås
2 msk vetemjöl
8 dl vatten

Tärna alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Det är lite böckigt, men tro oss.. Det är värt det. Släng inte heller bladen på sellerin, hacka ner dem med.

Smält lite fett i en kastrull och släng i alla grönsakerna. Låt dem ligga där och gotta sig på medelhög värme.
Under tiden kan du hacka kycklingköttet.

När grönsakerna börjar bli mjuka blandar du ner kycklingköttet.

Sen blandar du ner vetemjölet.

Lägg ner buljongtärningen, och häll på vinet, worcestershiresås och vattnet. Rör om. Låt koka upp och bubbla i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.



Middagen är serverad!

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar