Till grytan behöver du:
1 kg kycklingben (täck dem med vatten och koka dem i 45 minuter tillsammans med en buljongtärning. Låt dem sen kylas ner innan du börjar med grytan).
2 st morötter
3 st kvistar selleri
1 st kålrabbi
1/2 st palsternacka
1/2 st röd paprika
1 st gul lök
10 cm purjolök
1 dl vitt matlagningsvin
1 tsk worcestershiresås
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
Tärna alla grönsaker i 1x1 cm stora tärningar. Det är lite böckigt, men tro oss.. Det är värt det. Släng inte heller bladen på sellerin, hacka ner dem med.
Smält lite fett i en kastrull och släng i alla grönsakerna. Låt dem ligga där och gotta sig på medelhög värme.
Under tiden kan du hacka kycklingköttet.
När grönsakerna börjar bli mjuka blandar du ner kycklingköttet.
Sen blandar du ner vetemjölet.
Lägg ner buljongtärningen, och häll på vinet, worcestershiresås och vattnet. Rör om. Låt koka upp och bubbla i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Middagen är serverad!
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar