söndag 24 november 2013

Bacon och ostpinnar

Idag ska ni få ett riktigt mumsigt recept på bacon och ostpinnar som ni kan servera som tilltugg.. Eller huvudrätt om ni föredrar det ;)



Detta behöver ni till 8 snittar:
4 smördegsplattor (jag använde tc bröds smördegsplattor, de är rätt små)
1 vispat ägg
1 dl riven ost med valfri styrka
120 gram bacon/ 8 skivor bacon
svartpeppar

ugn 175 grader

Börja med att kavla ut smördegsplattorna.
Pensla dem sedan med ägg.
Strö över osten och krydda med svartpeppar. Kavla sen över osten.
Lägg två smördegsplattor på varandra med ostsidorna mot varandra, och kavla.
Skär smörplattorna i 2-3 cm breda remsor.
Lägg en baconskiva på varje remsa, och tvinna sen remsorna.
Remsorna lägger du sen i en form som är täckt med bakplåtspapper.
Ställ sen in mitt i ugnen 40-45 minuter eller tills baconen har fått fin färg. 
Ta ut pinnarna från ugnen och lägg dem på en bit hushållspapper tills de har svalnat.

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar