söndag 17 november 2013

Tomatdipp

Idag kommer receptet på tomatdippen som jag serverade tillsammans med risbollarna (länk).

Till ca en dl dippsås behöver du:
1 konserv körsbärstomater
100 gram färska tomater
1 vitlök
ca 10 cm purjolök
1 msk honung
0,5 buljongtärning
2 kvistar oregano
 salt och peppar

Börja med att strimla purjolöken och värm den mjuk i olja.

Hacka vitlöken och lägg ner den i grytan när purjolöken är mjuk. Värm på 1-2 minuter.

Dela tomaterna i klyftor lägg ner dem och tomatkonserven i grytan tillsammans med buljongen, oregano och honungen.
Låt allt koka upp, smaka av med salt och peppar och låt sen dippen koka i minst 30 minuter. Jag lätt mitt stå och småputtra i nästan en timma. Håll dock koll om du eventuellt måste tillsätta lite vatten.


Sila dippen, så att den blir slät. Du kan pressa lite med en slev mot sidorna.

Servera sen med önskat tillbehör.

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar