fredag 1 november 2013

Godispopcorn

Dagens söta: Godispopcorn! Helt underbart. Här får ni hela fyra varianter att pröva.

Vi börjar från vänster:

Popcorn med karamell och jordnöttsgodis:
6 dl poppade popcorn
1 dl salta jordnötter
1 dl hårda karameller
300 gram big ben jordnöttsgodis (eller annat dragerat godis)
100 gram marshmallows

Smält marshmallows på låg värme i en kastrull. Slå i sönder de hårda karamellerna, och blanda med godisarna, popcornen och jordnötterna i en skål. När marshmallowsen har smält blanda ihop det med popcornblandningen. Tryck ut allt på ett oljat bakplåtspapper. Låt massan svalna och skär det sen med en oljad kniv.

I mitten högst upp:
Popcornbollar med smak av kokos och geléhallon
6-8 dl poppade popcorn
1 dl riven kokos
1 dl små geléhallon
100 gram marschmallow

Smält marshmallow i en kastrull på låg värme, lägg i en droppe neutral olja så fastnar det inte så lätt. Olja ett bakplåtspapper. När de marshmallowsen har smält helt blanda i popcorn, kokos och geléhallon. Olja händerna och forma små bollar som du lägger på bakplåtspappret. Låt svalna, sen är det bara att börja äta.

Längst ner i mitten:
Stora popcornbollar med äppelchips och nötter
100 gram marshmallows
0,5 dl äppelchips
0,5 dl salta jordnötter
6 dl poppade popcorn

Smält marshmallows på låg värme med en droppe neutral olja. Olja in ett bakplåtspapper. Dela äppelchipsen i småbitar. När mashmallowsen har smält till en slät massa blanda ner äppelchips, jordnötter och popcorn. Olja in händerna och forma bollar som är lite mindre än snöbollar. Låt svalna.

Till höger;
Lila popcorn med strössel
2 dl candy melts/ sweet melts
0,5 dl strössel
6-8 dl poppade popcorn

Smält candy melts i en kastrull på låg värme. När de har smält lägg i popcorn och rör om. Lägg ut popcornen på ett bakplåtspapper och strö över strössel. Färdigt att äta när de har stelnat.


GottiGotti!
/Katja & Petra

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kul att recepten var uppskattade :) Det går att variera dessa popcorn hur mycket som helst, bara man använder marshmallows som "klister".

      Radera