Detta behöver du:
110 gram smör
2 dl strösocker
1 banan
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 ägg
2,5 dl mjölk
1 tsk vaniljarom
2 msk kanel
0,5 dl rörsocker
ugn 175 grader
Blanda ihop smör och strösocker.
Blanda sen ner bananen på samma sätt.
Blanda in ägget.
Blanda ihop vaniljaromen med mjölken. Häll sedan ner det i kaksmeten och blanda ihop det till en jämn smet.
Smöra och bröa en bakform. Oroa er inte, vi har inte glömt kanelen. Det kommer snart :)
Häll hälften av smeten i formen.
Blanda ihop kanel och rörsocker. Strö det över kakan, men spara lite som du kan toppa kakan med sen.
Häll över den resterande smeten i formen. Ta sedan och gör ett mönster i kakan med skaftet på en slev eller något liknande.
Strö över det sista av kanel och sockerblandningen och ställ in kakan mitt i ugnen ca 60 minuter, eller tills den inte längre känns kladdig när du känner efter med en provsticka.
Ojoj, denna kakan är så god. Knappt vi hann fota innan vi började äta :)
Trevlig helg!
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar