onsdag 13 november 2013

Fiskgryta med ägg och räkor

Torsk och ägg är en perfekt kombo. Vi älskar torskgryta med ägg, men för att variera oss lite tillsatte vi denna gång även räkor. GottGott!

Detta behöver du till 4-6 portioner:
400 gram torsk
2,5-3 st fiskbuljongtärningar
4 hårdkokta ägg
150 gram räkor
15 cm purjolök
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 dl vatten
en skvätt citronsaft
citronpeppar
lawry´s
salt
peppar

Lägg i fisken i en kastrull, täck med vatten.och tillsätt en buljongtärning. Koka upp vattnet och koka fisken på låg värme tills den är klar. Du kan även skära fisken i strimlor redan nu. Det skulle vi ha gjort, men vi glömde det. Men det gör inget, fisken blir lika god ändå.

 Strimla purjolöken och stek den mjuk i en gryta tills den är mjuk.

Rör ner mjölet..


.. och tillsätt mjölken och vattnet under omrörning. Tillsätt 1,5 buljongtärning. När buljongen har löst upp sig, smaka av och se om du vill ha mer smak.

I med kryddorna och citronsaften. Krydda efter egen smak.

Lägg i torsken.
Och räkorna.

Sist men inte minst i med äggen. Som du har delat i en ägg delare. Först på längden och sen på bredden.

Servera med kokt potatis, rivna morötter och gröna ärtor.

/Petra & Kata

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar