torsdag 7 november 2013

Panerad tortellini

Ni skulle egentligen fått ett annat recept idag. Men det smakade inte så gott som det var tänkt så vi ska ruva lite till på det receptet och laga om det istället. Detta receptet är dock en favorit hos oss. Panerad tortellini är inte fy skam. De är så goda, så de försvinner innan man vet ordet av :)


I första skålen (från vänster) ska du ha:
250 gram tortellini som du har kokat halva koktiden och kylt i kallvatten.

I andra skålen: 
2-3 dl vetemjöl

I tredje skålen:
2 vispade ägg

I fjärde skålen:
2 dl panko ströbröd
1 dl ströbröd
1 riven parmensan
1-2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm rökt paprikapulver
1krm lökpulver

Smaka av ströbrödsblandningen och se om du behöver ta mer av någon krydda. 
Ugn 200 grader


Sen är det bara att sätta igång och doppa. Först vetemjöl, sen ägg och sist ströbrödsblandningen.


Lägg den färdiga tortellin på en plåt med bakplåtspapper. När alla är klara ställer du in plåten mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills de har blivit lätt gyllenbruna.

Servera med strimlad valfri sallad och sötsursås blandad med cremé fraiche. Det enda rätta sättet att äta dessa godingar på är att först dippa dem i såsen och sen i salladen... Så gott!

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar