måndag 18 november 2013

Gratinerad potatis och grönsaksgryta

Just nu håller vi på och planerar en hel del recept till bloggen. Vi har en massa vi vill dela med oss av till er. Vi börjar närma oss jultider nu, därför kommer vi bjuda på en del julinspirerade recept framöver. Men självklart kommer vi varva med en hel del annat med.
Idag blir det inget juligt, istället bjuder vi på ett grytrecept. Vi valde att inte kärna ur våra tomater det göra att grytan blir lite vattnig. Vill du ha den mer krämig så är det bäst att ta bort kärnhusen. 

Grytan räcker till ca 3 portioner:
4 potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 solovitlök
350 gram brocolli
450 gram småtomater
5 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
2 krm rökt paprikapulver
5 krm potatiskrydda
Chicken and steak krydda
Roasted garlic and pepper krydda
2 dl riven ost

Börja med att skiva potatisen i önskad tjocklek.

Skiva sen löken och vitlöken.

Häll lite mjölk i botten av en kastrull, varva sen lök, vitlök och potatis.

Tillsätt kryddorna och vätskan. Koka upp och låt bubbla tills potatisen nästan är klar. Rör om då och då så det inte bränner fast i botten.


Fortsätt under tiden med att skära upp grönsakerna. Dela broccolin i småbuketter, moroten i sneda slantar och tomaterna i båtar.

Häll sedan i grönsakerna.

Rör runt, sätt på locket. Sänk till låg värmen på plattan och låt stå 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grill.

Strö över osten och ställ in mitt i ugnen. När osten har fått fin färg ta ut och servera.

Dags för servering! Vi valde att servera med en enkel ugnsbakad lax (kryddad med lawry´s och citronpeppar).

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar