tisdag 5 november 2013

Tips filodegspaj med köttfärsrester

Självklart fick vi rester när vi gjorde våra kladdisar. Men det var bara bra, då fick vi användning av filodegen vi hade i frysen. Denna pajen fungerar att göra med alla köttfärsrester ni har. Det bästa är att ni behöver inte ens ha så mycket köttfärs kvar. Titta bara så fint det blev:


Börja med att smälta smör i en kastrull och blanda ihop med lite olja.

Lägg bakplåtspapper i botten på en form. Sen penslar du ett ark med olje/smör-blandningen och lägg i botten av formen. Gör likadant med fem ark som du lägger omlott över varandra. Låt kanterna falla över formen.

Lägg på några skedar köttfärs i formen.

Pensla sedan fem ark igen, och lägg över köttfärsen.

På med några skedar till köttfärs.

Sedan filodeg igen.

Hyvla och lägg på några skivor ost.

Sist men inte minst lägger du några till lager med filodeg och viker upp kanterna som du också penslar.

Ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills pajen har fått fin färg.

YummieYummie!

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar