fredag 27 december 2013

Clementinmarmelad med kanel

Mycket citrusfrukter brukar det bli hos oss under december månad. Är du som oss tycker vi att du ska passa på och göra clementinmarmelad, supergott!

Du behöver:
500 gram clementiner
5 dl syltsocker
4 dl vatten
2 kanelstänger
och liiite mald svartpeppar

Börja med att skölja clementinerna noga.
Dela dem sen i tunna skivor. Vi använde en mandolin.
Blanda clementinskivor, socker, kanelstång och vatten i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Mal ner svartpeppar och fortsätt sen att röra och låt marmeladen stå och småbubbla i 15 minuter.
Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar.
Kyl ner i rumstemperatur och förvara sen kallt.

Servera på en skiva gott bröd.
/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar