fredag 13 december 2013

Risgryta med köttfärs och rödkål

Inte klokt vad tiden går fort, idag lucia och snart vankas tredje advent. Julen verkar komma med stormsteg, som vanligt kanske jag ska tillägga ;)
I dagens recept har jag använt rödkål, en grönsak jag tycker ni ska passa på att använda nu när den har säsong. Katja och jag har tidigare lagt ut ett recept på en sallad med rödkål. Det receptet hittar du här.

Till dagens recept behöver ni:
500 gram nötfärs
1 rödlök
1 konserv körsbärstomater
2 köttbuljongtärningar
4 dl avorio ris
1 msk Worcestershiresås
2 msk chilisås
1 dl pineapple salsa (eller annan salsa-sås)
1 dl riven parmesansås
0,5 liten rödkål
några skvättar Tabasco
Salt och peppar
Fett att steka i

Börja med att steka köttfärsen i en gryta.
Hacka sen löken, och lägg i den när köttfärsen börjar bli klar.
När löken börjar bli genomskinlig lägg i riset och stek det 1-2 minuter.
Häll sen på tomatkonserven. Fyll konserven med vatten och häll i grytan.
Tillsätt buljong, buljong, Worcestershiresås, chilisås och salsa.
Låt allt koka upp, tillsätt vatten då och då när det börjar bli torrt i grytan.
Strimla kålen.
När riset är genomkokt häller du på kålen och parmesanen.
Smaka av med salt, peppar och tabasco.
Sen är det bara att servera.

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar