måndag 23 december 2013

Rödkålssallad

Denna rödkålssallad passar utmärkt på julbordet. Perfekt smakbrytare till allt det salta. Denna sallad har varit ett stående inslag på vårt julbord i flera år och den mår inte dåligt av att få stå och dra sig lite. Sen ska man aldrig göra två saker samtidigt insåg jag idag. Det blev lite snurrigt när jag och Katja lagar flera saker samtidigt. Det resulterade i att jag la fram alla ingredienser, men glömde att ta foto på dem. Nog om detta.. 

Här kommer ingredienslistan (utan bild, som sagt):
 1/4 liten kål
1 apelsin
0,5 dl russin
1,5 dl gräddfil
2 krm torkad körvel
några droppar tabasco
salt & peppar

Strimla rödkålen och lägg i en skål.

Skala apelsinen med en kniv. 
Skär sen ut apelsinklyftorna.

 Lägg ner apelsiner i skålen, pressa ihop resterna av apelsinen så du får med den sista juicen. Häll även i russinen.

Blanda ner gräddfilen.

I med kryddorna och Tabascon. Rör om, och smaka av.

Sen behöver du bara lägga över salladen i en fin skål och servera.

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar