Du behöver följande ingredienser;
15 cm purjolök
1 morot
2 msk mjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjöl
0,5 dl creme fraiche
1,5 dl riven ost
0,5 dl riven parmesanost
1 fiskbuljongtärning
lökpulver
Roasted garlic & pepper
2-3 drag muskotnöt
salt & peppar
100gram gravadlax
smör att steka i
Börja med att skiva purjolöken i slantar. Stek dem mjuka i lite smör.
Under tiden purjolöken steker till sig skala moroten och släng i väg blasten. Men lägg inte undan skalaren utan fortsätt att skala moroten så du får morotsserpentiner.
Nu när purjolöken har blivit mjuk tillsätt mjölet och rör ut.
Matlagningsgrädden tillsätter du direkt efter mjölet så att det inte bränns vid. I detta skeddet tillsätter du även creme fraichen, vattnet och buljongtärningen.
Tillsätt under omrörning båda ostarna och rör tills att har smält. Låt sen såsen sakta koka upp.
Muskot är gott men ta inte för mycket... Vi tog två drag och det räckte gott och väll :)
Nu är det laxens tur. Låt koka med några minuter och smaka av med kryddorna. I detta skedet avgör du om du behöver mera sälta eller inte. Blanda även i morotsserpentinera.
Nu är såsen klar och det är bara att blanda ihop väl med spagettin.
Spara gärna lite morotsserpentiner för garnering.
/Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar