torsdag 5 december 2013

Enkel kycklinggryta

Vi tycker om kyckling. Det brukar bli många olika varianter med just kyckling. Favoriten under vardagskvällarna är gryta. Så enkelt och gott. Det tar inte alls lång tid att göra, ett extra plus är att det dessutom blir supergoda matlådor.
Så idag blir det inget julrelaterat inlägg. Men det är nyttigt att pausa lite från julstressen emellanåt. Imorgon är vi på banan med jultema igen, då med denna veckans söta, en varm juldryck. Missa inte det!

Ingredienser:
400 ml kokosmjölk (en konserv)
2,5 dl matlagninsgrädde
2 dl cremé fraiche
1 kg kycklingfiléer
2 st morötter
1 solovitlök
1 bananscharlottenlök
0,5 spetspaprika
1 tsk stark curry
2 tsk mango curry
1,5 tsk tandoori
0,5 rökt paprika krydda
3 msk vetemjöl 
(Tycker du om stark mat så kan du ta dubbelt med curry och tandoori)

Dela kycklingen i rätt breda bitar. Värm smör i en stekgryta och lägg i kycklingen.

Medan du steker kycklingen hackar du löken och vitlöken. Värm olja i en stekpanna och lägg i lök och kryddor. Stek dem mjuka på medelhög värme.

När kycklingen är genomstek kryddar du med salt och peppar, pudra sen över vetemjölet och rör runt tills det är jämt fördelat i grytan.

Rör sen ner kokosmjölk, cremé fraiche och matlagningsgrädde. Sen ner med lök och kryddsteket. Du kan ta lite vatten i stekpannan sist, så att du får med alla kryddorna. Låt nu grytan koka upp.

Slanta morötterna och strimla paprikan. Lägg ner dem i grytan när den har kokat upp. Smaka av, och servera med ris och en god sallad.


Så gott!

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar