Salladen passar bra på julbordet, eller så går den att äta som den är. Perfekt med lax eller makrill som tillbehör. Äts den som huvudrätt räcker den till ungefär 4 personer.
Ingredienser:
1 dl matvete
0,25 st grönsaksbuljong
0,5 st liten rödkål
1,5 st morot
0,5 st spetspaprika
1 rött äpple
0,5 st rödlök
Dressing:
1 msk olivolja
2-3 droppar Tabasco
1 krm kanel
1 tsk crema di balsamico hallon
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm socker
salt & peppar
Börja med att blanda ingredienserna till dressingen och ställ den sedan åt sidan.
Nu börjar vi med salladen. Koka matvete tillsammans med buljongtärningen. Läs på förpackningen hur mycket vatten du behöver till mängden matvete.
Strimla kålen med en kniv, och dela den sen skivorna i kvartar.
Så här ska det se ut, lägg kålen i en salladskål.
Dela löken på mitten och strimla även den. Sen ner med den i skålen.
Strimla även paprikan.
Strimla morötterna med hjälp av en potatisskalare.
Ner med äpplena med.
Häll på matveten..
..och dressingen.
Blanda runt. Har du möjlighet låt gärna salladen stå och dra lite.
Servera!
/Katja & Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar