tisdag 3 december 2013

Vintersallad med kaneldressing

3 dagar har vi kommit in i december. Har ni börjat med julstöket ännu? Här tar vi det rätt lugnt men någon julrätt då och då. Idag bjuder vi riktigt mättande vintersallad med kanel kryddad dressing. Oroa er inte, det blir ingen äppelpajsmak över denna sallad. Kanelen lyfter bara dressingen och ger den det där lilla extra, för att prata mattidningsspråk ;)
Salladen passar bra på julbordet, eller så går den att äta som den är. Perfekt med lax eller makrill som tillbehör. Äts den som huvudrätt räcker den till ungefär 4 personer.


Ingredienser:
1 dl matvete
0,25 st grönsaksbuljong
0,5 st liten rödkål
1,5 st morot
0,5 st spetspaprika
1 rött äpple
0,5 st rödlök

Dressing:
1 msk olivolja
2-3 droppar Tabasco
1 krm kanel
1 tsk crema di balsamico hallon
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm socker
salt & peppar


 Börja med att blanda ingredienserna till dressingen och ställ den sedan åt sidan.

Nu börjar vi med salladen. Koka matvete tillsammans med buljongtärningen. Läs på förpackningen hur mycket vatten du behöver till mängden matvete.

Strimla kålen med en kniv, och dela den sen skivorna i kvartar.

Så här ska det se ut, lägg kålen i en salladskål.

Dela löken på mitten och strimla även den. Sen ner med den i skålen.

Strimla även paprikan.

Strimla morötterna med hjälp av en potatisskalare.

Ner med äpplena med.

Häll på matveten..

..och dressingen.

Blanda runt. Har du möjlighet låt gärna salladen stå och dra lite.

Servera!

/Katja & Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar