fredag 6 december 2013

Varm kryddig päron och äppelmust

Vem kunde tänka sig att det skulle bli vinter bara sådär över en natt. Hundarna är överlyckliga. Första gången de får se snö, och de får verkligen inte nog. Vi är tvungen att plocka snöbollar ur pälsen på dem efter varje promenad.
Nu till dagens recept, denna veckans söta blir detta recept, en gott alternativ till glögg. Mycket fruktigare i smaken.

Detta behöver du:
1 flaska kullamust äpple & päron. Eller annan must (63 cl)
1-2 msk honung
0,5-1 tsk mald ingefära
2 st kanelstänger
2 påsar te, vi valde ett äppelte
1 citron till dekoration

Koka upp musten tillsammans med kanel, honung och ingefära. Börja med en halv msk ingefära och smaka av. När musten kokar ta av musten från plattan och lägg i tepåsarna. Låt dem stå och dra 3-4 minuter.
Skiva upp citronen och servera musten upphälld i koppar toppad med en-två citronskivor.

/Petra & Katja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar