onsdag 11 december 2013

Frukostbullar med ost och bacon

Låt er inte luras av namnet. Dessa goda bröd passar lika bra till lunch och middag också. Dessa serverade vi som brunch förra helgen. Vi har gjort varianter av frukostbullar innan, men då med annan bröddeg. Denna variant är den nya favoriten, fyllningen går inte av för hackor den heller. Vem kan motstå ost och bacon? ;)



Ingredienser till bröddeg:
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 dl Cremé fraiche
3 msk mörk sirap
1 tsk salt
3,5 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl

Till fyllningen:
550 gram mjukost med baconsmak
1 packet bacontärningar
2 dl riven ost

Topping:
1 vispat ägg
1,5 dl riven ost

Ugn 225 grader

Gör så här:
Värm mjölken så den blir fingervarm, blanda den sen med jästen.
Blanda ner cremé fraiche och sirap.
Tillsätt sen saltet och mjölet.
Blanda tills degen inte längre är kladdig.
Täck degbunken och låten den jäsa i 30 minuter.

Fortsätt med att steka baconet, vi föredrar knaperstekt. Låt det sen rinna av på ett hushållspapper. När baconet har svalnat blandar du ihop det med mjukosten.

Kavla ut degen på en mjölad bänk när den har jäst klart. Bre ut fyllningen och strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan och dela den sen i ca 2 cm breda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.

När bullarna har jäst pensla dem med ägg och strö över riven ost. Ställ in dem mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de har fått fin färg.

Servera!

/Petra & Katja










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar