Ingredienser till bröddeg:
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 dl Cremé fraiche
3 msk mörk sirap
1 tsk salt
3,5 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl
Till fyllningen:
550 gram mjukost med baconsmak
1 packet bacontärningar
2 dl riven ost
Topping:
1 vispat ägg
1,5 dl riven ost
Ugn 225 grader
Gör så här:
Värm mjölken så den blir fingervarm, blanda den sen med jästen.
Blanda ner cremé fraiche och sirap.
Tillsätt sen saltet och mjölet.
Blanda tills degen inte längre är kladdig.
Täck degbunken och låten den jäsa i 30 minuter.
Fortsätt med att steka baconet, vi föredrar knaperstekt. Låt det sen rinna av på ett hushållspapper. När baconet har svalnat blandar du ihop det med mjukosten.
Kavla ut degen på en mjölad bänk när den har jäst klart. Bre ut fyllningen och strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan och dela den sen i ca 2 cm breda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter.
När bullarna har jäst pensla dem med ägg och strö över riven ost. Ställ in dem mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Servera!
/Petra & Katja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar