måndag 9 december 2013

Pytt i panna med kyckling

Idag gjorde vi en kylskåpsrensning hos mig. Eftersom vi behövde lunch tog vi tillvara på det vi hittade. Dagens lunch fick bli en pytt i panna, med currysmak. När vi gör egen pytt i panna serverar vi alltid sås till och idag fick det bli en mild currysås. Gott i gott!
Egen pytt i panna går inte att jämföra med den färdigköpta, mer smak och det går perfekt att slänga i det mesta som hittas i kylskåpet.

 Detta blandade vi i vår pytt:
3 färdiga kycklingfiléer
6 kokta potatisar
0,5 liten kålrot
3 morötter
0,5 stor gul lök
1 röd paprika

Hemligheten enligt oss för att få till en riktig god pytt i panna är mycket stekfett. Så lägg i ordentligt och stek sen på allt utom paprikan.

När allt börjar få fin färg i pannan lägger du i paprika, och så på med kryddor. Dessa använde vi. Som ni ser börjar kryddförrådet sina, så dags för shoppingtur!
Krydda med alla currysorter du har, har du bara en?? Fy! ;) Tillsätt salt, peppar, garlic & pepper och kycklingkrydda med. Du kan även ta de kryddor du själv föredrar, tipsa gärna om du har någon egen favorit kombination.

Såhär ska det se ut. Serverat med skivad ättiksgurka, currysås (gjord på buljong, matgrädde, curry, äppelmos, salt och peppar) och ett stekt ägg.

/Petra

1 kommentar:

  1. Låter gott med curry, det ska jag prova nästa gång det är dax för pyttipanna. Själv brukar jag krydda med persilja eller timjan. //Erika E

    SvaraRadera